Tuotekuvaus 6011A


Yleistä

 

Audiolaitteet, joiden reagointi on jollakin tavalla kuulomme käyttäytymisen kaltaista, ovat vakiinnuttaneet aina paikkansa äänityöläisten työkalupakissa. Nauhamikrofoni, joka on itsessään hyvin vanha keksintö, edustaa juurikin tällaista luonnollista ihmiskorvan kaltaista kuuntelijaa. Valitettavasti kaikella luonnollisella on aina hintansa. Nauhamikrofonit, kuten meidän kuulommekaan, eivät kestä kovin pitkiä aikoja kovaäänisen soittimien tai vahvistimien läheisyydessä, vaan rikkoutuvat ennemmin tai myöhemmin.

 

Ilouutinen monelle äänimiehelle ja -naiselle on että Sandhill Audio Oy on ratkaissut tämän kiusallisen nauhamikrofoneihin liitettävän kestävyysongelman kyeten säilyttämään niiden arvostetun perusluonteen. Sandhill nauhamikrofoni perustuu vanhan perusperiaatteen soveltamiseen uudella tavalla, modernein valmistusmenetelmin ja materiaalein. Perusteellisen tuotekehityksen tuloksena tuotteeseen on saatu lisää erottelukykyä, musikaalisuutta ja ennen kaikkea käyttömukavuutta. Sandhill Audio Oy:n suunnittelun lähtökohta on se, että sinun ei tarvitse olla IT-guru osataksesi kirjoittaa sähköpostia tai ääni-insinööri osataksesi äänittää sähkökitaraa.

 

Sandhill 6011A nauhamikrofoni on musikaalinen, ammattikäyttöön suunniteltu monikäyttöinen työkalu jota on helppoa ja turvallista käyttää. Kestävyytensä vuoksi se soveltuu myös estradeille ja projektistudioihin.

 

Sandhill 6011A reagoi poikkeuksellisen musikaalisesti äänipaineen vaihteluihin. Ominaisuudesta on hyötyä kun esimerkiksi lauletaan voimakkaasti jolloin yleensä soundi pienenee. Sandhill 6011A:ssa äänen sävy ja koko säilyy verraten samanlaisena äänipaineesta riippumatta helpottaen miksaamista.

 

Sandhill 6011A omaa nauhamikrofoniksi poikkeuksellisen avoimen yläkeskialueen erottelukyvyn äänen pysyessä silti pehmeänä. Tämä perustuu osittain nauhan lujuusominaisuuksiin, jotka mahdollistavat kapselin avoimen rakenteen. Hyvä erottelukyky yläkeskialueella yhdessä kestävyyden ja optimaalisen herkkyyden kanssa mahdollistavat 6011A:n soveltamisen hyvin laajasti äänitystyössä.

 

Sandhill 6011A:ssa on tasaisesti soiva bassoalue ilman nauhamikrofoneille tyypillistä korostumista. Tämä on eduksi etenkin bassorummun, kontra- ja sähköbasson äänittämisessä. Bassoalueen suuren dynaamisen alueen ansiosta mikrofonia voidaan soveltaa vapaasti kaikissa lähimikitystilanteissa.

Kestävyys
 

Mikrofonin koneistetut alumiini- ja teräsosat muodostavat resonoimattoman runkorakenteen. Sähköisesti johtava nanokomposiittinauhaelementti (NanoCompositeRibbonTechnology) on merkittävästi kestävämpi kuin perinteisesti käytetyt alumiininauhat. Tämän ominaisuuden johdosta nauhaelementtirakenne voidaan jättää hyvin avoimeksi ilman vaurioitumisvaaraa. Mikrofoni kestää korkeita äänipainetasoja ilman äänen säröytymistä tai fyysistä vauriota. Sandhill 6011A nauhan erikoisuus on vaihtuvageometrinen profiili. Nauhaan ei näin ollen pääse syntymään haitallisia ääntä väääristäviä värähtelymoodeja.

 

Aktiivipiiri

 

Perinteisessä passiivinauhamikrofonissa mikrofonietuaste voi vaimentaa nauhan ulostulosignaalia. Sandhill 6011A aktiivielektroniikan lähtökohtana estää etuasteen aiheuttamat muutokset mikrofonin toiminnassa. Aktiivipiiri toimii kiinteänä kuormana nauhalle, tarjoten mahdollisimman matalan ulostuloimpedanssin ja parhaat toiminta edellytykset mille tahansa etuasteelle normaalin kanava-gainin puitteissa, 48 Voltin phantom-käyttöjännitteellä. Mikrofonin elektroniikkakotelossa on myös erikseen kytkettävä 6dB esivaimennuspiiri erittäin äänekkäiden kohteiden tallentamista varten (160dB peak).

 

Ripustin

 

Ainutlaatuinen ripustinmekanismi antaa vapaat kädet sijoittaa mikrofoni lähes mihin tahansa asentoon, hyvin lähelle äänilähdettä. Huolimatta mikrofonin asemoinnista, Sandhill Audio Oy:n kehittelemä vaimennusmateriaali säilyttää vaimennuskykynsä ja -tehonsa mikrofonin ja telineen välissä. Mikrofonin kiinnitys ripustimeen on varmistettu M6 koneruuvilla.

 

Kuljetus- ja säilytyskotelo

 

Mikrofoni toimitetaan vesi- ja kaasutiiviissä HPR (High Performance Resin) kuljetuslaukussa. Laukku turvaa mikrofonin rankimmasta matkatavarakäsittelystä vaikka auton yliajoon!